perjantai 11. helmikuuta 2011

Vanhoihin paluuta ja sukkaset

Tästä aiemmasta postauksesta unohtui sanoa, että nämä sukat oli ensimmäinen yritys autossa kutomisesta. Pitempiä automatkoja meillä ei tule ihan hirveesti tehtyä, pari kertaa vuodessa Kouvolan seudulla ja jos ehditään niin Kuusamossa pari kertaa mökkeilemässä. Siinä mielessä olen huono autossa matkustaja, että en pysty oikein mitään muuta tekemään kun katsomaan eteenpäin. Jo pelkkä tekstiviestin kirjottaminen aiheuttaa huonon olon. Toisen sukan varsi on kuitenkin nyt todiste, että autossa pystyy kutomaan.:D 2o2n on sen verran selkärangassa, että se onnistui oikein hyvin, mutta mistään vaikeammasta ei varmasti olis tullut yhtään mitään. Onneks tykkään myös ajamisesta niin sentään puolet matkoista menee ratin takan.
Samaisessa postauksessa olleet huovutetut lapaset päätyi sitten kuitenki vielä koneeseen. Pyöräytin ne pikapesussa, ja nyt ne on just sopivat.
Ohje: Novita Talvi 2009 ohje nro. 6, koko n. 37
Lanka: 7 veljestä, 587 verenpunainen
Puikot: 3mm

Nämä sukat ei nyt onnistunu ihan niinkun olisin halunnut. Ensinnäkin näistä tuli vähän isot (itselle unisukiksi oli tarkotus) ja tuo nilkassa oleva joustin ei oikein itseä miellytä. Kuvasta ei saa kuviosta juurikaan selvää, mutta minkäs teet näillä kuvaustaidoilla.:D Ohjeessa pitsineule oli vain varressa, mutta halusin kokeilla niin, että se tulee myös jalkapöydälle. Jalkaterä on siksi kudottu niin, että jalkapohjan puolella puikoilla oli 11s ja päällä 13s, jolloin sain kuvion silmukat edes jotenkin sopimaan. Kantapää on vahvistettu (tykkään vaan tehdä vahvistetun kantapään :)) ja nauhakavennus kärjessä. Pitää nyt katsella, että jääkö nämä kuitenkin omaan käyttöön vai mihin päätyvät. Pituutta tuli ihan kivasti eli omassa jalassa nämä ylettyy just polven alapuolelle, minkä sille voi kun on lyhyet jalat.:D

Ei kommentteja: