sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Pieniä lämmikkeitä ja tarvikkeita

Perheeseemme syntyi pieni esikoispoika toukokuun puolessa välissä, joten viimeinen kuukausi on mennyt odotellessa loppuraskauden vaivojen kanssa, että millon hän saapuu ja viimeiset viikot ihmtellessä tuota pienokaista ja totutellessa vauva-arkeen:) Yhtäkään silmukkaa en ole saanut kudottua noin kuukauteen, joten nämä ovat valmistuneet jo jokunen aika sitten. Jos tässä kohta saisi taas otettua kutimetkin esille ja tehtyä edes muutaman silmukan pienokaisen nukkuessa:)

 
Ohje: Kauhavan Kangas-Aitta, kahvallinen kori ja virkattu kori
Kude: Ontelokude (kädentaitomessuilta ostettu, ei tarkempaa tietoa mitä ontelokudetta)
Koukku: 8mm
Kulutus: Vajaa 2kg

Nämä korit valmistui hieman ohjeita muokaten, että tuli sopivan kokoisia. Korit ovat hoitotason vieressä kaikkien tarvikkeiden säilyttämistä varten kädenulottuvilla. Yksi koreista päätyi pienten sukkien ja tumppujen säilytykseen, kuten kuvasta näkyy:) Vaalean kuteen ostin tosiaan jo viime syksynä kädentaitomessuilta, mutta alkuraskauden väsymyksen vuoksi kuteet jäi odottamaan aikaa, jolloin energiaa olisi enemmän. Äitiysloman alussa sitten sain viimein ja vihdoin aikaa tehdä näitä odottavia juttuja pois alta, ja kun nämä kuteet oli tähän tarkoitukseen ostettu, niin pitihän ne saada äkkiä tehtyä ennen kuin pienokainen syntyy. Ruskea kude on aiemmin tekemistäni matoista jäänyttä kudetta, joten vaalean sain käytettyä loppuun tämän ruskean avulla. Ruskeaa kudetta jäi vielä vähän, joten siitä saisi vielä pienen korin aikaiseksi.

Lanka: Sandness Babyull Lanett
Puikot: 2,5mm
Kulutus: Yhteensä 33g

Netisstä törmäsin tähän ohjeeseen, ja pakkohan se oli kokeilla kun yritin saada tätä loppulankaa kulutettua. Lanka on ostettu vauvan haalaria varten, mutta haalarista puuttuu vielä napit, joten se tulee esittelyyn vasta sitten kunhan on ihan kokonaan valmis. Toinen hatuista on tehty 80s ja toinen 88s, jotta sain vähän erikokoiset aikaiseksi. Tarkoitus oli, että hattu olisi kotiutumishattuna pienokaisella, ja sitten ulkoiluun sopivat, mutta tännehän tuli kesä juuri sinä viikonloppuna, kun olimme sairaalassa, niin näitä paksumpia ei ole tullut käytettyä kun pieni mies on muutenkin melkoinen kuumakalle. Jos nyt kuitenkin vielä ehtisi käyttämään edes muutaman kerran kun ilmojen pitäisi vähän viilentyä ja ollaan päästy vaunuilemaankin.

Ohje: Supervauvan polvisukat ja tumput omasta päästä
Lanka: Sandness Babyull Lanett
Puikot: 2,25mm
Kulutus: Sukat 25g ja tumput 11g

Sama lankojen "tuhoaminen" kuin hattujenkin kanssa:) Polvisukkien ohje on aivan ihana, joten pitihän pojalle tehdä raitasukat ja vielä tumputkin kun lankaa vaan riitti. Toki näitä(kään) ei ole paljon tarvinnut näillä helteillä. Tumput on kerran tainnut olla käsissä, mutta sukkia on nyt jokusen kerran pidetty. Koko on aika sopiva tällä hetkellä, joten pitää nyt yrittää pitää kun vielä mahtuu:)

Ei kommentteja: