sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Kehruuta

Kaikkea pitää vissiin kokeilla, joten kun Oulun kansalaisopiston kevään ohjelma tuli, bongasin sieltä värttinällä kehruu -kurssin. Sinnehän piti sitten ilmottautua kokeilemaan, ja kahtena edellisenä torstaina kävin opettelemassa tuota vanhaa taitoa. Eihän se tosiaan mitään helppoa ollut, mutta kyllähän siitä vähän sai lankaa aikaseksi. Toki se lanka on hyvin persoonallista, eli langan vahvuus ja kierteen määrä vaihtelee, mutta ehkä tuossakin voisi kehittyä kun jatkaisi kehräämistä. Nyt sitten mietin, että pitäisikö tuo värttinä tilata tai käydä ostamassa jostain, että ei heti unohtuisi pieni taidon alku. Mietinnässä oli, että jos saisi koirien karvat hyötykäyttöön, mutta sitten pitäisi opetella karstaus kunnolla, että saisi ne karvat kehrättävään muotoon. Tuokin lampaanvilla, jota tilattiin kurssin vetäjän kautta, oli valmiiksi karstakoneesta tullutta, eli sitä oli helppo alkaa kehräämään kun oli ns. valmista. Tuo kehrääminenkin vaatisi aikaa, mutta ikävä kyllä sitä tuntuu olevan liian vähän näihin käsitöihin, koska pitää töissäkin käydä. Aina nuo työt tulee haittaamaan harrastamista:D

2 kommenttia:

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

hei Henna! Pakko mainita että Lumoavassa langassa on tulossa kehruukurssi, jonka hintaan sisältyy värttinä ja erilaista kehruuvillaa. Opettaja on tosi kiva ja pätevä - minua harmittaa vieläkin kun en retriitissä mennyt hänen kurssilleen. Lisätietoja Lumoavan langan blogissa..

Henna kirjoitti...

Hei Mari! Kiva kun piipahdit jättämässä kommentin:) Onneksi tosiaan löysin hyvissä ajoin tuonne Lumoavan langan sivuille, joten sinne ehdin ilmottautumaan ja olen menossa jatkamaan opettelua:)