sunnuntai 19. elokuuta 2012

Sukkasato 2012


Viime vuoden tapaan tänä syksynäkin osallistun Sukkasatoon, ja tänä syksynäkin vien satoni Heinälatoon. Viime syksynä sato jäi aika niukaksi, joten saa nähdä miten tänä vuonna käy. Viime aikoina on meinannut olla niin kiire lähinnä koiraharrastus-hommissa, että kutomiselle (ja virkkaamiselle) on aika vähän jäänyt aikaa, mutta jos se tästä syksyllä vähän rauhottuisi. Ja toki taas loman jälkeen on pitänyt töihin palata, joten työmatkat tuo jo vähän lisää kutomisaikaa:) Ainakin yhdet sukat on jo nyt suunnitelmissa ja kovasti houkuttaisi aloittaa, mutta yritän hillitä sormet syyskuun alkuun asti.

sunnuntai 12. elokuuta 2012

Lahjasukat

Ohje: Muunneltu Novitan Sukkalehden malli b, koko 38-39
Lanka: Drops Fabel
Puikot: 2,25mm
Kulutus: n. 75g

Nämä sukat meni kiitoslahjaksi ystävälle koirien hoidosta. Toivottavasti koko osui edes suunnilleen oikeaan:) Sukissa palmikot lähtee heti sukan suulta ja ympäri sukan on 4 silmukan palmikko. Näin ohueen lankaan sopii omasta mielestä paremmin tiimalasikantapää, toivottavasti se myös kestää käyttöä. Kuva on nopeasti räpsäisty just ennen sukkien antamista, joten en ruvennut hirveästi säätämään, että saa varmasti palmikot tarkasti näkyviin, ja kyllähän ne edes vähän paremmin näkyy kuvaa klikatessa:) Lanka on ollut jo jokusen vuoden odottamassa oikeaa mallia ja inspiraatiota, ja näihin sukkiin lanka oli just oikea.

Tiskirättejä

Lanka: Hjertegarn Blend Bamboo
Puikot: 3mm
Kulutus: Pikkusta vaille kerä eli vajaa 50g

Tiskirätit tein kesälomalla mökillä ollessa, joten niistä ei ole tarkkoja kokotietoja. Nuo piti saada äkkiä siellä käyttöön, ettei äiti ehdi piilottaa johonkin "säästöön" kun on sitä mieltä, ettei näitä raski käyttää:D Ihan hävettää kuinka epätasaista jälkeä noissa on. Varmasti olis paremman näköiset jos olisi ehtinyt kostuttaa ja pingottaa edes vähän, mutta tosiaan ei ollut aikaa sellaiseen. Ja käyttöönhän nuo meni, joten ehkä epätasainen käsiala ei häiritse äitiä käytössä:) Tiskirättejä pitäsi kotiinkin tehdä taas muutama kun lyhyen ajan sisällä muutama on pitänyt heittää menemään kun ovat niin huonoksi menneet.

Hätävaraverho

Ohje: Perus-isoäidinneliö, koko 58*58cm
Lanka: Novita Samos
Koukku: 4mm
Kulutus: 194g

Kotiin piti saada ainakin joku väliaikaisratkaisu WC:n verhoksi, joten virkkasin ison isoäidinneliön valkoisesta Samoksesta. Yläreunaan jokunen kerros kiinteitä silmukoita, että sai tehtyä kujan vaijerille. Saa nähdä kuinka kauan tuo saa toimia verhona, ainakin siihen asti, että keksin millasen verhon tuonne vakituisesti haluan :)