sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Kauluri

Ohje: Oma variaatio
Lanka: Novita Noki
Puikot: 8mm

Kaulurin neulomisessa käytin apuja eri ohjeista, joita tällaisia kaulureita varten on lehdet ja netti pullollaan. Lankaa tuli ihan vaan varulta ostettua Hulluilta Päiviltä kun menin sieltä ostamaan tästä langasta vähän eri sävyä. Mutta kun kerran halvalla sai niin pitihän tätäkin sävyä muutama ostaa;) Ensin kokeilin tehdä pyöreenä neuloen, mutta siitä tuli vähän liian pieni, niin se yritys meni purkuun, ja tämän tein tasona neuloen. Silmukoita oli 34, ja pituuden ollessa sopiva, päättelin ja ompelin lyhyet sivut yhteen. Ympärysmitaksi tuli noin 150cm, ja tuo on aika sopiva kaksinkerroin kaulassa ollessa. Neuloin tämän helmineuleena, vaikka varmasti aina oikealla olis tullut melko samanlainen lopputulos. Nyt kun vielä tulisi ne kunnon pakkaset ja lumi:)

Vauvalahjapeitto

Ohje: Langan vyötteestä
Lanka: Novita Pretty Baby
Puikot: 6mm

T'ässä on taas yks vauvalahja lisää:) Peiton ohje oli langan vyötteessä ja sen mukaan myös tein tämän. Peitto on neliön muotoinen, ja yhden sivun pituus on noin 65cm. Lankaa meni vähän vajaa 2 kerää. Lanka tuntuu aivan ihanan pehmeältä, en tiedä sitten miten käyttääytyy esimerkiksi pesussa. Tuon langan pehmeyden takia halusin kokeilla tätä ohjetta, vähän olen miettinyt, että tulisko tästä langasta millanen isoäidinneliöpeitto jos käyttää langan eri sävyjä..? Harmi vaan tämäkin lanka on jo jonkin aikaa ollut poistolangaksi merkitty Novitan nettikaupassa.

Vauvalahjojen määrä varastossa pitää säilyä samana, eli viimeeksi valmistuneet junasukat pääsi työporukan yhteisen vauvalahjan mukaan työkaverin pienelle tytölle:)